Twijnstraat 17, Brugge , België
+32 476 70 06 02
info@ddk.be

Brugge bezoeken

Brugge bezoeken

Brugge is een bijzondere stad. Haar geschiedenis gaat terug tot in de 9e eeuw en is verbonden met de nabijheid van de zee. Als handelsstad bereikte Brugge haar hoogtepunt in de 15e eeuw. Het patrimonium is vandaag nog zo goed bewaard gebleven zodat het terecht door de UNESCO als werelderfgoed werd bekroond.

Maar naast de vele bezienswaardigheden is er ook veel te doen en te beleven.

Onze tips

Van zodra je reserveert in ‘De Drie Koningen’, krijg je meteen toegang tot onze ‘Hospitality Desk’ – een digitaal infopunt met aanbevelingen en tips die we graag met onze gasten delen.

Inmiddels hopen we dat de volgende verwijzingen jou voldoende kunnen begeesteren om ons een bezoek te brengen.

VisitBruges

De bezoekerswebsite van Brugge is een must. Start hier met de voorbereiding van jouw bezoek aan Brugge met een overzicht van alle bezienswaardigheden, musea, stadswandelingen, leuke restaurants en winkels.

In&Uit

Onze bezoekers kunnen bij In&Uit voor informatie over tentoonstellingen, evenementen, festivals, voorstellingen of de aankoop van tickets.
Voor een overzicht van alle evenementen, bezoek je best meteen In&Uit online.

Virtueel bezoek aan Brugge

Ben je niet in staat om Brugge te bezoeken, laat dan de pret niet bederven. Bezoek onze monumenten en musea hier virtueel.

Vlaamse kunststeden

Brugge is een uitstekende uitvalsbasis om nog andere steden in België te bezoeken. Met de trein zijn Antwerpen (90 min), Gent (25 min) en Brussel (60 min) gemakkelijk te bereiken voor een daguitstap.

Fietsen in de regio

Brugge is een fietsstad.
De stad is omgeven door een netwerk van fietspaden. Fietsen naar de kust of Nederland is daarom een leuke en sportieve manier om de regio te verkennen.
Wij lenen je graag onze fietskaarten uit.

Boottocht op de Reien

Een boottocht op de Reien is een must voor jong en oud. Onvergetelijk.

Bezoek onze café’s en stadsbrouwerijen

Naast toppers zoals Brugs Beertje en Café Vlissinghe heb je in de buurt nog meer pareltjes: café Rose Red, Cambrinus, de Garre, de Hollandse Vismijn, Bellemans Pub en Estaminet.
Breng ook een bezoekje aan onze stadsbrouwerij ‘De Halve Maan‘ met als attractie de ondergrondse bierpijpleiding.

Bierproeverij ‘Vergulde Fontein’

Verborgen onder ‘De Drie Koningen’, kan je terecht in één van de mooiste middeleeuwse kelders in Brugge: de ‘Vergulde Fontein’.

Hier kan je als gast van ‘De Drie Koningen’ een unieke bierproeverij bijwonen.

Ontdek onze gastronomie

Ontdek onze gastronomie! Brugge bezit vele leuke restaurants.

Bereid je voor op onze Vlaamse klassiekers zoals zeeuwse mosselen, Vlaamse stoverij met Brugse Zot, asperges op vlaamse wijze of witloof met hesp.