Twijnstraat 17, Brugge , België
+32 476 70 06 02
info@ddk.be

Facebook feed

This is one of the things we do best

With the Internet spreading linke wildfire and reaching every part of our daily life, more and more traffic is directed to websites in search for information.

Facebook Posts

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 weeks ago
De Drie Koningen
Book a stay in 2021 at De Drie Koningen and enjoy the exclusive free Summer Deal worth 50 euros.

(only for bookings made between June 1 and September 31)

More information:
http://www.ddk.be/en/ and https://www.visitbruges.be/imaginebruges-4/summerdeal

Book a stay in 2021 at De Drie Koningen and enjoy the exclusive free Summer Deal worth 50 euros.

(only for bookings made between June 1 and September 31)

More information:
www.ddk.be/en/ and www.visitbruges.be/imaginebruges-4/summerdeal
... See MoreSee Less

1 month ago
De Drie Koningen
Het appartement St-Niklaas kreeg vandaag een nieuwe look.

Het appartement St-Niklaas kreeg vandaag een nieuwe look. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Cannot wait to return Niko! So many stays with you. Hope you are well x

Smaakvol !! Veel succes ! Vele groetjes uit de Provence Marthe en Louis Priem

Can’t wait to come and stay again.

We had a great time there👍

1 month ago
De Drie Koningen
Waarom zijn vakantiewoningen vanaf 2021 meer gegeerd?

Waarom zijn vakantiewoningen vanaf 2021 meer gegeerd?Waarom zijn vakantiewoningen vanaf 2021 meer gegeerd?

Door een groeiend begrip van de risico's van fysiek contact en het gevoel van veiligheid binnen de eigen bubbel, hechten mensen meer belang aan privacy en ruimte. Dit besef resulteert in een toenemende vraag naar vakantiewoningen.
Zo werd vastgesteld dat tijdens de verschillende ‘lock down’ periodes de binnenlandse vakantieganger vooral zijn toevlucht zocht naar vakantiehuisjes in de Ardennen, de kust of andere landelijke regio’s.
De verklaring is simpel. Vakantiewoningen vormen het perfecte decor om in eigen bubbel te verblijven en geven de gast doorgaans meer ruimte, hebben een woonkamer, een ingerichte keuken, badkamer(s), een eethoek tot zelfs een privé terras of tuintje.

Contactloze technologie
Terwijl vroeger een persoonlijk onthaal hoog stond aangeschreven in de gastvrijheid, is dit enkele jaren geleden veranderd met de komst van OTA’s (als tussenschakel tussen de bezoeker en de gastheer). Vooral met de komst van Airbnb waarbij de bezoeker (vooral) op zoek was om betaalbaar te overnachten en minder gesteld was op persoonlijk onthaal.
Sinds vorig jaar heeft de Covid-19-pandemie deze trend nog versterkt en wordt steeds meer de vraag gesteld hoe we onze gasten contactloos kunnen ontvangen, maar met een maximum aan gastvrijheid.
Dit nieuw gegeven heeft de behoefte aan ‘contactloze' technologie versneld. Het is zelfs een noodzaak geworden. Omdat we onze betrokkenheid bij onze gastvrijheid willen behouden en onze gasten op de eerste plaats willen zetten, is er een toenemende belangstelling ontstaan voor self check-in systemen, toegangscontroles op afstand, ‘guest management’, ...

Self catering en Take Away
Terwijl de restaurants tijdens de lock down periodes gesloten waren, bleek hoe kwetsbaar logies zijn als de mogelijkheid niet aangeboden wordt om in een besloten kring te ontbijten of dineren. Hierdoor werd in sommige gevallen een inhaalbeweging gedaan door een extra koelkast of microgolfoven op de kamer te zetten, maar bleek uiteindelijk dat vakantiewoningen hier meteen een voetje voor hadden.
Met een te verwachten prijsstijging in de restauratie, zullen bezoekers in de toekomst graag verder blijven gebruik maken van zelf klaar gemaakte maaltijden of take aways. Zeker als de bezoeker dit ook ervaart in zijn geldbeugel.

Services
Je kan natuurlijk als bezoeker op tal van diensten rekenen in een hotel: gaande van ontbijt tot diner, wellness, zwembad, bediening op de kamer, enz... Maar door Covid-19 is ook hier een trendbreuk te zien waarbij kleinere logies aan hun bezoekers ook meer diensten aanbieden door een grotere toenadering met de lokale economie of het gebruik van nieuwe technologieën. We zijn ervan overtuigd dat hotels en B&B ’s hun plaats op de toeristische markt terug zullen innemen, maar we kunnen de vraag van de bezoeker naar een eigen plek met al dan niet aanbieden van diensten in een toeristische stad niet naast ons neerleggen.

Toekomst
Het is aan de bezoeker om uit te maken voor welk soort logies hij of zij kiest. In tijden van pandemieën zien we dat de voorkeur eerder gaat naar kleinschalige logies (B&B’s, vakantiewoningen en de kleine familiale hotels ) en in veel minder mate naar grootschalige hotels. Of naar een verblijf waarbij het fysieke contact minder aanwezig en dus veiliger is.
Deze nieuwe trends worden hopelijk ook opgepikt door de overheid en de beleidsmakers. Daar waar eerder vakantiewoningen in Brugge werden verguisd, zal men in de toekomst ook deze sector als een volwaardig onderdeel van het logiesaanbod moeten erkennen en ondersteunen. De pandemie heeft ons geleerd dat deze logiesvorm ook in Brugge een verrijking van het logiesaanbod betekent en dus complementair is aan het B&B en hotel-verhaal.
Het feit dat de Stad Brugge de vakantiewoningen nu in deze moeilijke tijden ook financieel ondersteunt onder de vorm van een subsidie ter compensatie van de tweede verblijfsbelasting, zou kunnen een teken zijn dat ook daar een trendbreuk heeft plaats gevonden.

#GBGvakantiewoningen #GBG #vakantiewoningenbrugge

Nico Ulens
namens GBG
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Looking forward to our visit for 3 months! See you soon! ❤

1 month ago
De Drie Koningen
This weekend we participated in the 40th edition of Dwars Door Brugge (14km - 1h 06m 12s). Great to discover some hidden gems in Bruges while running! 
Thanks to the organisation ENGIE Dwars door Brugge.

#DeDrieKoningenBrugge #ddkbrugge

This weekend we participated in the 40th edition of Dwars Door Brugge (14km - 1h 06m 12s). Great to discover some hidden gems in Bruges while running!
Thanks to the organisation ENGIE Dwars door Brugge.

#DeDrieKoningenBrugge #ddkbrugge
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

You'll have to tell me the hidden gems since I love exploring Brugge. See you soon!

Load more