Brugge bezoeken

Brugge is een bijzondere stad. Haar geschiedenis gaat terug tot in de 9e eeuw en is verbonden met de nabijheid van de zee. Als handelsstad bereikte Brugge haar hoogtepunt in de 15e eeuw. Maar met het terugtrekken van de zee, verdween ook de welvaart.  Het patrimonium is daarom vandaag nog zo goed bewaard gebleven zodat het terecht door de UNESCO als werelderfgoed werd bekroond.

Maar naast de vele bezienswaardigheden is er ook veel te doen en te beleven. Enkele tips:

1. Bezoek 'Visitbruges'

Er is heel wat te beleven in Brugge. Een bezoek aan de officiële bezoekerswebsite van de Stad Brugge is dus een must : www.visitbruges.be. Bereid je optimaal voor op je bezoek aan Brugge met:

 • actuele informatie over alle bezienswaardigheden
 • voorbeelden van stadswandelingen
 • adressen van leuke restaurants en winkels

2. Geniet tot het uiterste

inenuit

In&Uit fungeert als een éénloket-functie voor de stad. Zowel de toerist, bewoners als cultuurbezoekers kunnen bij In&Uit terecht voor informatie over tentoonstellingen, evenementen, festivals, voorstellingen, kortingen en aanbod voor jongeren, … of de aankoop van tickets.

Voor een overzicht van alle evenementen, bezoek je best meteen In&Uit online .

3. Laat je gastronomisch verwennen

restaurants2016nl
Ontdek onze gastronomie! Brugge bezit vele toprestaurants. Vele van deze restaurants bieden op de middag een lunchmenu aan met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Anderzijds heb je in ‘De Drie Koningen’ een volledig ingerichte keuken waar je één van de Vlaamse klassiekers kan uitproberen :

Alle ingrediënten kan je kopen op de Vismarkt, de wekelijkse markt (woensdagmorgen op de Markt – zaterdagmorgen op het Zand), de buurtwinkels en de supermarkt op enkele minuten wandelafstand.

4. Fiets door en rond Brugge

Fietsnetwerk brugse ommeland LR

Brugge is ook een leuke fietsstad. Je mag er bijna in alle straten van Brugge in beide richtingen rijden en is daarom een bijzonder populair transportmiddel.

De stad is omgeven door een netwerk van kilometerslange fietspaden. Fietsen naar de kust (Oostende, Blankenberge, De Haan of Knokke-Heist) of Nederland (Sluis) is daarom ook een leuke en sportieve manier om de regio te verkennen.

In ‘De Drie Koningen’ kan je fietskaarten aankopen van het fietsnetwerk rond Brugge en West-Vlaanderen

5. Herdenk 'Den Grooten Oorlog'

logo100JGO

Op 50 km van Brugge vind je de stad Ieper en de Westhoek. Dit is het glooiende decor van Den Grooten Oorlog en vandaag bepalen de sporen van die Eerste Wereldoorlog nog steeds het landschap. Een streek die je moet zien om ze daarna nooit meer te vergeten.

Vanuit Brugge worden excursies georganiseerd naar de Westhoek en Ieper door :

Niet te missen is museum ‘Flanders Fields‘ te Ieper.

6. Bezoek de Vlaamse kunststeden

Kunststeden
Brugge is tevens een uitstekende basis om nog andere steden in België te bezoeken. Met de trein zijn Antwerpen (90 min), Gent (25 min) en Brussel (60 min) gemakkelijk te bereiken voor een daguitstap.

 • Antwerpen is een mozaïek van cultuur, architectuur, ontspanning en vermaak. Met de Joodse wijk, de Chinese wijk, de dierentuin en de haven staat Antwerpen garant voor een bruisend leven, waar de handel in diamanten voor extra schittering zorgt. Quartier Latin is de theaterbuurt bij uitstek. Trendy wijken als het Zuid en het Eilandje zorgen voor een gezellig dineetje en een bruisend nachtleven.
  Gemakkelijk te bereiken vanuit Brugge met een directe trein om het uur – reistijd ongeveer 90 min.
 • Gent is een wereld op zich. Nergens anders flits je zo snel van de veertiende naar de eenentwintigste eeuw en terug. Tijdens een wandeling of boottocht door de stad ontdek je de verborgen schatten: oneindig veel kerken en prachtige kloosters, antiekwinkeltjes en musea.
  Gemakkelijk te bereiken per trein (om het half uur – reistijd 25 min), maar misschien nog beter met de wagen. Op het eind van de autosnelweg kan je zo in het centrum parkeren : Parking Gent Zuid.
 • Brussel is een citytrip vol kunst en cultuur: de wereldberoemde Grote Markt, die tot UNESCO werelderfgoed is verklaard, de art nouveau-gebouwen, het stripverhaal en ruim 100 musea.
  Om het half uur een trein naar Brussel Centraal (reistijd 60 min) 

7. Bezoek onze café's en stadsbrouwerijen

HalveMaan

Van het vele stappen, winkelen en fietsen krijg je behoorlijke dorst. Geen nood. Voor een frisse pint kan je inspiratie vinden in een online Cafégids.

Naast toppers zoals Brugs Beertje en Café Vlissinghe heb je in de buurt van ‘De Drie Koningen’ onder meer nog : café Rose Red, Cambrinus, de Garre, de Hollandse Vismijn, Bellemans Pub en Estaminet

Bezoek ook onze stadsbrouwerijen: ‘De Halve Maan‘ op het Walplein met als attractie de ondergrondse bierpijpleiding en Bourgogne des Flandres met een schitterend terras langs de Reien.

8. Vergulde Fontein


Verborgen onder ‘De Drie Koningen’, kan je terecht in één van de mooiste middeleeuwse kelders in Brugge: de ‘Vergulde Fontein’.

Hier kan je als gast van ‘De Drie Koningen’ een receptie voor de vrienden of familie organiseren. Of misschien kunnen wij helpen met de organisatie van een initiatie Argentijnse tango of een unieke bierproeverij van streekbieren ?

Meer informatie : www.verguldefontein.be