Brugge bezoeken

Brugge is een bijzondere stad. Ze heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot in de 9e eeuw en is nauw verbonden met de nabijheid van de zee. Als handelsstad bereikte Brugge haar hoogtepunt in de 15e eeuw en werd toen beschouwd als een ware ‘wereldstad’. Maar met het terugtrekken van de zee, verdween ook de welvaart waardoor Brugge nog weinig veranderde : het patrimonium en het stadsweefsel zijn daarom vandaag nog zo goed bewaard gebleven zodat het terecht door de UNESCO als werelderfgoed werd bekroond.

Maar naast de vele bezienswaardigheden is er ook verrassend veel te doen en te beleven. Graag geven wij enkele suggesties :

1. Neem een 'stadsgids'

Stadsgids Brugge

Er is heel wat te beleven in Brugge. Een handige stadsgids is dus best op zijn plaats.
De officiële 160-pagina tellende stadsgids omvat :

 • een uitneembaar stadsplan
 • actuele informatie over alle bezienswaardigheden
 • sfeerwandelingen
 • adressen van leuke restaurants en winkels

Deze gids kan je aankopen in ‘De Drie Koningen’ aan € 5,00 (Beschikbaar NL-FR-EN-DE-IT-E)
> meer informatie over de stadsgids

Brugge te voet ontdekken onder leiding van een gids is ook een uitstekende manier om de stad in al zijn facetten te leren kennen.
Meer informatie over : een geleide stadswandeling

2. Geniet tot het uiterste

inenuit

In&Uit fungeert als een éénloket-functie voor de stad. Zowel de toerist, bewoners als cultuurbezoekers kunnen bij In&Uit terecht voor informatie over tentoonstellingen, evenementen, festivals, voorstellingen, kortingen en aanbod voor jongeren, … of de aankoop van tickets.

Voor een overzicht van alle evenementen, bezoek je best meteen In&Uit online .

3. Laat je gastronomisch verwennen

restaurants2016nl
Heb je iets te vieren, bezoek dan één van de vele toprestaurants in Brugge. Liefst 35 chefs kregen een vermelding van een of andere gerenommeerde restaurantgids.  Vele van deze restaurants bieden op de middag een lunchmenu aan met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Anderzijds heb je in ‘De Drie Koningen’ een volledig ingerichte keuken ter beschikking. Waarom dan niet zelf eens één van de Vlaamse klassiekers uitproberen :

Alle ingrediënten kan je kopen op de Vismarkt, de wekelijkse markt (woensdagmorgen op de Markt – zaterdagmorgen op het Zand), de buurtwinkels en de supermarkt op enkele minuten wandelafstand.

4. Fiets door en rond Brugge

Fietsnetwerk brugse ommeland LR

Brugge is niet alleen een stad om te slenteren, maar ook een leuke fietsstad. Je mag er bijna in alle straten van Brugge in beide richtingen rijden en is daarom een bijzonder populair transportmiddel.

De stad is omgeven door een netwerk van kilometerslange fietspaden. Fietsen naar de kust (Oostende, Blankenberge, De Haan of Knokke-Heist) of Nederland (Sluis) is daarom ook een leuke en sportieve manier om de regio te verkennen.

Je kan fietsen huren bij ‘De Drie Koningen’ :

 • gewone Trek-stadsfietsen (€ 15,00 €/dag) wanneer je de stad wil doorkruisen of naar de kust wil fietsen
 • Trek-elektrische fietsen (€ 30,00 / dag) voor minder sportieve bezoekers of bezoekers die het iets verder willen zoeken

Zowel voor de geoefende als de occasionele fietsers hebben we enkele prachtige fietsroutes klaar liggen om optimaal van de stad en het ommeland te genieten.

In ‘De Drie Koningen’ kan je fietskaarten aankopen van het fietsnetwerk rond Brugge en West-Vlaanderen

5. Herdenk 'Den Grooten Oorlog'

logo100JGO

Een 50-tal km van Brugge verwijderd vind je de stad Ieper en de Westhoek, de groene grensstreek die zich tussen de Noordzeekust en Frankrijk uitstrekt. Dit is het glooiende decor van Den Grooten Oorlog en vandaag bepalen de sporen van die Eerste Wereldoorlog nog steeds het landschap. Een streek die je moet zien om ze daarna nooit meer te vergeten.

Vanuit Brugge worden excursies georganiseerd naar de Westhoek en Ieper door :

Niet te missen is museum ‘Flanders Fields‘ te Ieper.

Wie met de auto reist kan bij ‘De Drie Koningen’ een ’14-18 Autoroutekaart’ aankopen die je langs de belangrijkste monumenten en herdenkingsplaatsen leidt.

 

6. Bezoek de Vlaamse kunststeden

Kunststeden
Brugge is tevens een uitstekende basis om nog andere steden in België te bezoeken. Met de trein zijn Antwerpen (90 min), Gent (25 min) en Brussel (60 min) gemakkelijk te bereiken voor een daguitstap.

 • Antwerpen is een mozaïek van cultuur, architectuur, ontspanning en vermaak. Met de Joodse wijk, de Chinese wijk, de dierentuin en de haven staat Antwerpen garant voor een bruisend leven, waar de handel in diamanten voor extra schittering zorgt. Quartier Latin is de theaterbuurt bij uitstek. Trendy wijken als het Zuid en het Eilandje zorgen voor een gezellig dineetje en een bruisend nachtleven.
  Gemakkelijk te bereiken vanuit Brugge met een directe trein om het uur – reistijd ongeveer 90 min.
 • Gent is een wereld op zich. Nergens anders flits je zo snel van de veertiende naar de eenentwintigste eeuw en terug. Tijdens een wandeling of boottocht door de stad ontdek je de verborgen schatten: oneindig veel kerken en prachtige kloosters, antiekwinkeltjes en musea.
  Gemakkelijk te bereiken per trein (om het half uur – reistijd 25 min), maar misschien nog beter met de wagen. Op het eind van de autosnelweg kan je zo in het centrum parkeren : Parking Gent Zuid.
 • Brussel is een citytrip vol kunst en cultuur: de wereldberoemde Grote Markt, die tot UNESCO werelderfgoed is verklaard, de art nouveau-gebouwen, het stripverhaal en ruim 100 musea.
  Om het half uur een trein naar Brussel Centraal (reistijd 60 min) 

7. Proef onze bieren

HalveMaan

Van het vele stappen, winkelen en fietsen krijg je behoorlijke dorst. Brugge kent daarom ook een sterk uitgaansleven.
Om door het bos de bomen te zien werd een online Cafégids ontwikkeld.

Naast toppers zoals Brugs Beertje en Café Vlissinghe heb je in de buurt van De Drie Koningen onder meer nog : café Rose Red, Cambrinus, de Garre, de Hollandse Vismijn en Estaminet

Bezoek ook onze Stadsbrouwerij ‘De Halve Maan‘ op het Walplein met in de buurt ’t Brugs Bieratelier en De Zandloper met verschillende bieren op vat.

Wie liever een sympathieke wijnbar verkiest kan zeker terecht in Cuvee om de hoek in de Philipstockstraat voor een wijntje met aangepast bordje kaas, ham of paté.

8. Breng je dansschoenen mee

VerguldeFontein-600x400

In Brugge wordt een heel jaar door gedanst :

 • met Benenwerk kan je tijdens een weekend in augustus op 13 verschillende pleinen de beentjes strekken op 13 verschillende muziekgenres
 • Pasos de Brujas danst elke zondag van juni, juli en augustus de Argentijnse tango op de Vismarkt van 18:00u tot 22:00 u
 • Salsa de Brujas brengt Cuba in Brugge : elke zaterdag van juni, juli en augustus wordt gedanst op exotische ritmes.

Pasos de Brujas vzw organiseert tijdens het jaar geregeld op vrijdagavond een Argentijnse ‘milonga’ of oefenavond voor haar leden, maar ook voor de bezoekers van ‘De Drie Koningen’. Dit gaat door in de kelder van De Drie Koningen (De Vergulde Fontein), één van de best bewaarde kelders uit de 14e eeuw in Brugge! Een buitenkansje dus voor onze bezoekers.

Wie trouwens een introductieles Argentijnse tango voor een koppel of groep wil meemaken met aansluitend een drankje, kan dit ook via ‘De Drie Koningen’ aanvragen

9. 'Like' ons op Facebook en blijf op de hoogte

facebook
facebook
De Drie Koningen is actief op facebook. Je kan ons volgen en ‘liken’ op www.facebook.com/d3koningen
Maar er is meer meer. Op deze website hebben we interessante aankondigingen uit verschillende facebookpagina’s bijeengebracht met zeer actueel nieuws over :