Twijnstraat 17, Brugge , België
+32 476 70 06 02
info@ddk.be

COVID-19 update – 24 juli

Vakantiewoningen - Holiday Rentals - Location de vacances - Ferienwohnungen

Bericht met dank aan Stad Brugge.

Welkom terug aan bezoekers uit eigen land en uit de 27 landen van de Schengenzone (EU, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zwitserland, IJsland en Liechtenstein)!

Voor uw veiligheid is voortaan het dragen van een mondmasker verplicht in alle openbare gebouwen en in de drukste zone en winkelstraten van onze stad. Zie plan voor meer detail. 

Hieronder vind je een actueel overzicht van het bezoekersaanbod in de stad:

 • De winkels zijn open. Het gebruik van een mondmasker is verplicht in alle winkels en in bepaalde winkelstraten (zie plan voor meer detail). Aan het begin van de belangrijkste winkelstraten kan je je handen ontsmetten en een mondmasker kopen.
 • Restaurants en cafés zijn open. Het gebruik van een mondmasker is verplicht (behalve wanneer je aan tafel zit). Om de fysieke afstand te garanderen, worden buitenterrassen waar mogelijk uitgebreid en het aantal personen in de binnenruimtes beperkt. Voorafgaandelijk reserveren (restaurants) en registreren (cafés en restaurants) is verplicht en je gezelschap is beperkt tot 10 personen. Cafés en restaurants sluiten om 1u. Sommige restaurants bieden maaltijdlevering (delivery) en maaltijden om mee te nemen (take-away) aan. Hier vind je een overzicht.
 • Toeristische logies mogen gasten ontvangen.
 • Volgende musea en bezienswaardigheden zijn geopend: AdornesdomeinArentshuisBasiliek van het Heilig BloedBrouwerij Bourgogne des FlandresBrugse VrijeConcertgebouw-circuitCozmix – VolkssterrenwachtDali museumGezellehuisGroeningemuseumGruuthusemuseumHistoriumHuisbrouwerij De Halve MaanKantcentrumO.L.V.-kerk MuseumO.L.V. ter PotterieSeafrontSint-JanshospitaalStadhuisTorture museumVolkskundemuseum. Heropenen binnenkort: Frietmuseum (1 augustus), Choco-Story (15 augustus). In de fase van de heropstart kunnen de openingsperiodes en -tijden afwijken van wat gangbaar is. Om het bezoek veilig te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften en wordt het aantal bezoekers beperkt. Het gebruik van een mondmasker is verplicht. Op voorhand reserveren garandeert je bezoek.
 • De rondvaartbootjes varen uit. Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het betreden van de aanlegsteiger en tijdens de rondvaart. Voorafgaandelijk reserveren is niet nodig.
 • Paardenkoetsen, fietskoetsen en sightseeing minibusjes rijden uit. Er gelden specifieke hygiënemaatregelen die worden geafficheerd op de startplaats (Markt). Voorafgaandelijk reserveren is niet nodig.
 • Toeristische rondleidingen in de stad zijn mogelijk. Om de rondleiding veilig te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften en is de groepsgrootte beperkt tot max. 20 personen. Informeer je op voorhand bij de organisator van de rondleiding. In juli en augustus kan je elke dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag om 14.30u aansluiten op een van onze exclusieve rondleidingen: Hartelijk Brugge of Meet and Greet Van Eyck. De groepsgrootte is beperkt tot max. 10 personen. Start: aan het infokantoor van VisitBruges in het Historium (Markt). Op voorhand reserveren in het infokantoor of online is verplicht.
 • De taxi’s rijden zonder beperking van het aantal passagiers. De algemene regels, nl. hygiënische maatregelen en afstand houden blijven geldig en moeten toegepast worden. Als dat niet kan dan mondmaskers zowel bij klant als bestuurder.
 • Het openbaar vervoer rijdt op normale frequentie en met normale capaciteit. Op treinen, bussen, trams en in de stations is het dragen van een mondmasker verplicht.  
 • Publieke toiletten zijn geopend op de Burg (Brugse Vrije), Stadshallen en ’t Zand. In Zeebrugge zijn de toiletten in het Badengebouw geopend: 7/7 vanaf 10u. Toiletten in restaurants en cafés zijn niet publiek toegankelijk voor niet-klanten.
 • Het toeristisch onthaal in het Concertgebouw (’t Zand), station (Stationsplein) en in het Historium (Markt) is geopend. . Visit Bruges is eveneens bereikbaar per telefoon (7/7 van 10u-17u) +32(0)50/44.46.46 en per e-mail visitbruges@brugge.be  
 • Alle grote evenementen blijven afgelast tot en met 31 augustus. Toekomstige evenementen zijn onzeker. Raadpleeg hier de lijst van geannuleerde evenementen.
 • Zeebrugge is klaar om strandbezoekers en badgasten op een veilige manier te ontvangen. Op de Zeedijk is het dragen van een mondmasker verplicht. Raadpleeg hier de meest recente informatie.

De stad communiceert over genomen maatregelen op https://www.brugge.be/coronavirus.